De finalisten van De WarmteWissel!

|De vakjury heeft bekend gemaakt welke innovatieve oplossingen in de finale staan.
De vijf finalisten zijn:

  • HRsolar SPRING van HR Solar;
  • Tarnoc Turbine Ketel van Tarnoc;
  • Volthera Hybride PVT Systeem van Alius, Vaillant Group NL, Vissers Waalwijk BV, Hendriks Coppelmans Uden BV, Skippon en ClimateBooster;
  • Duurzaam thermisch energiesysteem van Fectum, De Twee Snoeken, Woonconnect, Solesta, Nathan en Kwartiermakers in de Bouw;
  • Compacte gasgestookte warmtepomp van Cooll Sustainable Energy, Van Dorp Installaties BV en Orange Climate BV.

 

Maandag 20 januari
HRsolar SPRING: Silent Power Rooftop Into New Generation
“Interessant alternatief voor de klassieke cv-ketel, een all-electric oplossing”. Paulus Jansen over de eerste WarmteWisselfinalist die met een volledig elektrische oplossing komt.

Dinsdag 21 januari
Tarnoc Turbine Ketel
“Hoog rendement, lager energiegebruik, hoog comfort en lage investeringskosten”. Elphi Nelissen over de tweede WarmteWisselfinalist die op een simpele manier, met instandhouding van alle leidingen en radiatoren, de ‘oude’ cv-ketel uit huis haalt.

Morgen wordt de derde finalist bekend gemaakt!

Woensdag 22 januari
Volthera Hybride PVT Systeem
“Nagedacht over het belang van de bewoner; weinig overlast, binnen twee dagen gerealiseerd”. Harrie Windmüller over de derde WarmteWisselfinalist die met een hybride oplossing komt die geen veranderingen in de schil nodig heeft, en nauwelijks aanpassingen aan de installatie.

Donderdag 23 januari
Fectum: Duurzaam thermisch energiesysteem
“Maximaal warmte opslaan, maximaal gas besparen – of zelfs aardgasvrij”. Sabine Jansen over de vierde WarmteWisselfinalist die insteekt op vacuüm zonnecollectoren, eventueel in combinatie met een warmtepomp.

Vrijdag 24 januari
Cooll Sustainable Energy Solutions B.V.: Compacte gasgestookte warmtepomp
“Relatief goedkoop overgangsproduct voor de komende 15-20 jaar met veel minder CO2-emissie”. Paulus Jansen over de vijfde en laatste WarmteWisselfinalist die een makkelijke en betaalbare oplossing bedacht voor duurzaamheid op korte termijn, op de plek van de huidige cv-ketel.

Finale event
Op donderdagmiddag 5 maart strijden de finalisten voor de 1e, 2e en 3e plaats en maakt de jury bekend wie de winnaars zijn van De WarmteWissel. Er ook bij zijn? Het aantal plaatsen is beperkt, meld u zich dus snel aan!