Grote impact met finaleplaats bij De WarmteWissel

|“Ik heb de impact en professionaliteit van de Warmtewissel een beetje onderschat” vertelde een van de finalisten van De WarmteWissel afgelopen donderdag tijdens de kennismakingssessie. Tijdens de VSK beurs een week eerder ontving hij veel positieve reacties over hun nominatie als finalist van De WarmteWissel. Alle reden om zich goed voor te bereiden voor de finale.

Donderdag kwamen alle vijf finalisten voor het eerst bij elkaar in Tilburg. In de inspirerende LocHal013 in Tilburg maakten de finalisten kennis met elkaar, met een aantal collega’s van de organiserende woningcorporaties en met dagvoorzitter Jetske Thielen. We begonnen met een kort welkomstwoord en introductierondje onder leiding van Christel van Vught van woningcorporatie Zayaz en projectleider van De Warmtewissel. Daarna was het tijd voor de finalisten om zelf aan de slag te gaan tijdens de pitchtraining.

“Wat is de impact die je wilt bereiken met je pitch tijdens de finale 5 maart?” vroeg de pitchtrainer Anna Heijker terwijl ze de groep vakkundig door het ontwikkelen van een goede pitch heen begeleidde. Daar kwam nog heel wat bij kijken. Want hoe maak je de aanwezigen nieuwsgierig genoeg om meer te willen weten? Hoe open je? Hoe zorg je dat je boodschap blijft hangen? Wat onderscheidt jouw inzending van de rest? En hoe gebruik je ondersteunende materialen? Genoeg om over na te denken.

De finalisten komen nog één keer bij elkaar om de pitch te oefenen. En daarna zijn ze helemaal klaar om op 5 maart hun pitch te geven in de aanwezigheid van circa 300 gasten. En dan ligt de uitdaging bij de vakjury bestaande uit Diederik Samsom, Sabine Jansen, Paulus Jansen, Elphi Nelissen en Harry Windmüller. Want het zal een uitdaging zijn om na deze pitches de drie winnaars te kiezen.