Misschien wel de meest verrassende winnaar van de WarmteWissel was Cooll. Zij presenteerden geen product, maar wonnen met een vernieuwende technologie. Deze technologie is een kansrijke toevoeging in de gehele energietransitie.

Na de finale van de WarmteWissel is er bij Cooll hard doorgewerkt aan de verdere ontwikkeling van de technologie, met als doel deze in goed werkende apparaten te krijgen. Een half jaar na de finale was het de hoogste tijd om met een team van de WarmteWissel naar Enschede af te reizen om op bezoek te gaan bij Cooll.

Door Bart Custers en Stefan van Uffelen werd de werking van de techniek uitgelegd en werd hier letterlijk een inkijkje gegeven. Er werd stil gestaan bij het ontwikkelpad van de technologie en de rol die de Lente-corporaties hierin spelen. We sloten de bijeenkomst af met de afspraak om aankomende winter een demonstratiemodel van een ketel met de Cooll-technologie in een woning van Lente-corporatie Area Wonen te plaatsen. Uiteraard houden we jullie op de hoogte wanneer dat zover is.