Cooll, één van de winnaars van de Warmtewissel, is  gestart met het testen van een gasgestookte warmtepomp. Hun alternatief voor de gasgestookte cv-ketel wordt in een lege woning van Area in Uden getest.

Energiezuinige verwarmingsoplossing
Cooll was een van de vijf finalisten bij de Warmtewissel die vorig jaar uitblonken in innovatieve kracht. Zij ontwikkelde een gasgestookte warmtepomp waarmee 30 tot 50% gas en bijbehorende CO2 uitstoot bespaard wordt. Cooll gaat haar installatie een maand lang testen in een leegstaande woning. De resultaten worden gemonitord en kunnen ook op afstand uitgelezen worden. De testinstallatie werd op 3 februari 2021 geplaatst en volgens planning op 8 maart 2021weer verwijderd.

Meer informatie
Meer informatie over Cooll en hun installatie vind je op hun website www.cooll.eu.
En zie artikel op Installatie.nl